Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Така.Забравих само да кажа, че малките колонки или "пищялките" както ги наричат са хванати за кората с някакви малки пластмасови щипки.

1.Можеш да извадиш цялата колонка от щипките- те са много крехки и се чупят лесно да знаеш.Тогава цялата колонка/пишялка остава да виси на жиците си.Кората е освободена от колонката.

или

2. има жицата със захранването и музиката за колонката, която влиза в нея(колонката) с някакво пластмасово щифтче, което се натиска от едната страна и се издърпва леко като се държи натиснато- всички жици в(заедно с него) това щифтче се освобождават и излизат от колонката/пищялката.Колонката си остава на кората от вътрешната й страна ако са здрави щипките на кората, ако не са пада.Жицата си остава да виси отделно без колонката/пищялката.

И по двата начина може да освободиш кората, в единият случай след това гласиш колонката да пасне и щракне в кората, а в другият само вмъкваш в генздото на пищялката/колонката пластмасовото щифтче със жиците в него за захранването и музиката за колонката.

Успех.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Аз се оправих с тях защото си оправях ел.стъклото обаче малката пищялка е изгоряла и се чудя от къде да взема същата ,за да пасне на стойката и да я завия...
      Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
        ......

Успех.
        Мерси колега! Още не съм я почнал, че разни други по-спешни задачи ми възникнаха. Извадих си и PDF на цялата процедурата от eLearn, така че мисля няма да има проблеми (Надявам се де).

Първоначално публикувано от maxaaa9 Покажи съобщение
        Аз се оправих с тях защото си оправях ел.стъклото обаче малката пищялка е изгоряла и се чудя от къде да взема същата ,за да пасне на стойката и да я завия...
        Ами има не малко обяви в mobile.bg, за разпродажба на части на ударени или с блокирали мотори 159-ки. Не знам за друга пищялка, освен оригиналната, която най-добре да пасне на стойката. Обаждаш се и се пазариш, защото цените варират. Само ще те предупредя да бягаш далеч от MN-Car (Драгичево), че ако тръгнеш да купуваш части от тях, ще трябва да си продадеш единия бъбрек.

EDIT: Вчера направих процедурата и вече съм с нови огледала. Благодаря на колегата alfa racer GTA, който много ми помогна с инструкциите!
        Всъщност няма нищо сложно, особено след като веднъж свалиш една кора. Смяната на второто огледало ми отне точно половин час. Разбира се не се мина без "инциденти" - единия торкс (мисля M5 беше), който държи огледалото падна във вратата, та се наложи да разколачвам цялата врата, но понеже джама беше в най-долно положение, така и не можах да го открия с магнита. Оставих го така и за сега няма проблем, ама ако се разхлопа, ще трябва да разглобявам всичко.
        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 09:20.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Хайде и аз да се включа със смяна на съединител (маховика се оказа читав):

1. Комплект съединител Valeo - 268 лв.
          2. Лагер/помпа Luk - 192 лв
          3. Труд - 180 лв.
          Или всичко: 640 лв.
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Не знам дали съм в точната тема.

Търся си тапицер който да ми претапицира пасажерската седалка (седалищната част която е за цялостно правене явно е залята с нещо и изгоряла от слънцето интересното е ,че облегалката е много добре). Седалката е Ti кожа в района много хора не се наеха да я правят. В Габрово само се съгласиха да я правят в GB Design ,но само за тази седалищна част ми искат 400 лева. Просто са твърде много пари за половин седалка.
            Attached Files

Comment

• От тези http://www.avtointerior.com/index.html имам преки впечатления, работят добре и цените са им човешки - поне до преди две години.

Ей на тези http://www.vilner.eu/en , съм виждал, разни "ръкоделия" на две коли и съм впечатлен от качеството им на материалите и изработката, но доколкото знам, цените са им доста сериозни.
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                От тези http://www.avtointerior.com/index.html имам преки впечатления, работят добре и цените са им човешки - поне до преди две години.

Ей на тези http://www.vilner.eu/en , съм виждал, разни "ръкоделия" на две коли и съм впечатлен от качеството им на материалите и изработката, но доколкото знам, цените са им доста сериозни.
                Тези от Авто Интериор не се занимават с шиене само с реновиране. (звънях им)

Comment

• Ами като гледам на снимката как е съдрана седалката, просто с шиене няма да стане - то ще стане, ама ще е грозно. По-добре я реновирай, ама ти си знаеш най-добре, защото ти даваш парите.
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Имах в предвид ,че боядисват седалки,кори,волани и освежават нещата по колата.

Comment

• Две крушки H7 55 вата къси светлини -2х7лв=14лв

+
                      1 крушка w5w вата или каквато е водят изгоряла на заден номер осветлението =60 стотинки

Изгоря ми само едната крушка на късите и то точно по време на годишния технически преглед

Купих две и смених и здравата крушка, защото е стара и може да свети различно.Двете стари крушки за къси светлини- изгоряла и неизгоряла бяха БОШ и ОСРАМ марки.

Моите са две Валео.Имаше и БОШ на същата цена от 7лв.Можех да избирам, избрах Валео.

Старата неизгоряла крушка за късите светили оставих за резерва.

Изгорялата беше БОШ, неизгорялата беше ОСРАМ ...

Гледам в Амазона и Ебау има за късите светлини диодни крупки КРЕЕ с вградено съпротивление, но ще ги мисля по -натам...

Бе, ша я поглезя моята-ще взема да й сменя в следващите 6 до 10 месеца(според зависи) и предните халогенни фарове...

Имам 1-2 дреболии да оправя по визията- екстериор и интериор и ще е 100% пушка...

Добре че засега няма нищо сериозно по нея за правене-той предишния собственик каквото има сериозно е правил де.

С моите 4000-6000 км годишно у мен все повече "узрява" идеята за 3.0 битурбо бензин

Comment

С моите 4000-6000 км годишно у мен все повече "узрява" идеята за 3.0 битурбо бензин
                        Демек ще вземеш стара 3-ка?
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Гледам в Амазона и Ебау има за късите светлини диодни крупки КРЕЕ с вградено съпротивление, но ще ги мисля по -натам...
                          То отдавна има, ама мисля сериозен проблем е охлаждането им, а и трябва да се дупчат капачките. Точно заради тези работи, нещо не ме привлича особено цялата тази идея. Ако някой има опит с ледове (H7), да сподели какво е положението. Иначе за късите и дългите не са необходими съпротивления, ако са халогени, защото не се следят от бодито.
                          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 21:47.
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Как така? Нали или се "следят" или не се следят?

На мен ми изписа грешка компа веднага след като изгоряха.И ми изписа за късите изписа ми и за едната лампа на задния номер.

Comment

• На мен и на двете не ми изписваше при изгорели къси. Вероятно зависи от годината на производство...

EDIT: На електрическата схема липсва какъвто и да е чек контрол. Ако си с ксенон, вече не знам - може и да има, не съм проверявал.
                              Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 09:11.
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                                На мен и на двете не ми изписваше при изгорели къси. Вероятно зависи от годината на производство...
                                И при мен няма чек на късите (за дългите не съм пробвал).
                                Иначе моят опит с диодните е описан в тази тема. С Furious155 пробвахме крушките и на неговото Волво, където монтажът им ни се стори още по-неудобен.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Working...
                                X